Balkon noordoost

balkon ontwerp noord oosten amsterdam
Linkerzijde van het balkon noordoost
balkon ontwerp noord oosten Amsterdam realisatie
Rechterzijde van het balkon noordoost

Een sfeervol balkon op noordoost

Dat was de vraag van dit gezin. Het balkon is 1,5m diep en 4m breed. Nu er eindelijk een balkon was wilden ze daar van kunnen genieten. Groen en sfeervol met ruimte voor een eettafel. Een op maat gemaakt bankje in de nis met een hoge plantenbak er achter is de basis. Daar staat het langst de zon en kun je van de vroege ochtendzon genieten tot de zon rond half twee achter het huizenblok verdwijnt.

Beplanting balkon

In de plantenbak achter het bankje heb ik een trellisscherm geplaatst en daarin kamperfoelie geplant. Een mooie groenblijver die de noordenwind enigszins tegenhoudt. Daarnaast is het ook een goede manier om het uitzicht op het balkon van de buren af te schermen.

beplanting balkon op noordoosten Amsterdam
beplanting balkon

Voor de kamperfoelie staat Geranium macrorrhizum. Deze groenblijvende plant is goed winterhard en kan tegen een stootje. Niet geheel onbelangrijk op een balkon! Daartussen staan narcissen tête-à-tête om al vroeg in het jaar wat kleur op het balkon te krijgen.

Oude situatie

balkon noordoost oude situatie
Oude situatie

Zo zag het balkon er uit toen de klant mij vroeg een balkonontwerp te maken. Het balkon is 1,4m diep en 3,4m breed en ligt op het oosten. Hoogzomer is er zon tot 13uur, daarna verdwijnt de zon achter de bebouwing. Het balkon ligt in een binnenblok op de 3e verdieping en daarmee kan ook de wind behoorlijk te keer gaan. Allemaal zaken waar ik rekening mee gehouden heb!