balkon op het zuiden

Voor dit zonnige balkon op het zuiden was het verzoek een moderne en groene stijl neer te zetten. Daarvoor heb ik gekozen om met een combinatie van kleuren te werken. De hoge kastjes, de achterwand en de balkonbar worden gemaakt van hout en in een donkere kleur gebeitst. De houten bankjes en de plantenbak zijn antraciet van kleur. Er is gekozen voor drie grote plantenbakken zodat de planten volop kunnen groeien en bloeien en er verschillende planten gekozen kunnen worden. De beplanting zal bestaan uit Prachtriet, Salie, Rode Zonnehoed en Muurbloem. Om al vroeg in het voorjaar sfeer te krijgen, worden er ook sneeuwklokjes, krokussen en dwergirissen geplant.

leeg balkon gericht op het zuiden
Zo was het

Zo zag het balkon er uit toen de klant mij vroeg een balkonontwerp te maken. Het balkon is 1m diep en 6,3m breed en ligt op het zuidoosten. Hoogzomer is er zon tot een uur of vijf. Het balkon ligt in een binnenblok op de 1e verdieping.

Hoe fijn is het om tussen het groen te zitten? Om te ontdekken dat daar ook vlinders en bijen op af komen? Dat je balkon daarmee een veel fijnere plek wordt om te zijn? Ook in de stad op een balkon kun je tussen het groen zitten. Het vergt extra aandacht voor de beplanting en hoe je die dan neer zet. Daar wil ik je graag bij helpen! Als je zorgt voor een goede basis, heb jij ook een balkon waar je nog lang en vaak van kunt genieten!