Maart – tuintips

maart onderhoud tuin
Voorjaarsbeeld tuin

Ziet jouw tuin er ook zo rommelig uit? De hele winter heb je er waarschijnlijk weinig aan gedaan. Nu de dagen langer worden en de temperatuur weer stijgt, is onkruid het eerste dat de grond uit schiet. Door het onkruid goed te verwijderen, heb je er in de zomer nauwelijks omkijken naar. Juist nu het nog zo klein is, is het een priegelwerkje, maar je hebt er in de zomer echt plezier van! Dat is de eerste tuintip voor maart, voor meer tuintips lees je hier verder.

Lees verder

Chelsea Chop

Wat is de Chelsea chop?

De Chelsea chop is een begrip in Engeland dat ook hier steeds bekender wordt. Eind mei vindt de jaarlijkse Chelsea Flower Show plaats en daar willen kwekers hun planten op zijn best laten zien. Graag willen ze planten die compact en vol zijn, maar hoe doe je dat?

Lees verder

Verwilderingsbollen voor de onderhoudsarme tuin

Verwilderingsbollen

Bloembollen passen prima in een onderhoudsarme tuin, maar niet alle bloembollen zijn daarvoor even geschikt. Verwilderingsbollen zijn ideaal voor een onderhoudsarme tuin. Wat zijn dan precies verwilderingsbollen?

Lees verder

plant een boom

Waarom een boom planten in je tuin?

Leiboom Fagus sylvatica
Fagus sylvatica net geplant

Een boom planten in je tuin is een goed idee! Het zorgt voor verkoeling, helemaal hier in de stad waar gewoon veel stenen en tegels zijn. Daarnaast zorgt een boom voor zuurstof en neemt het CO2 op, fijn voor de lucht die je inademt. En een boom biedt vogels en insecten een plek om te schuilen. Dus: plant een boom in je eigen stadstuin!

Lees verder

Bodembedekkers voor de onderhoudsarme tuin

Hoe maak jij van jouw tuin een onderhoudsarme tuin? Je hoort en leest er veel over: de onderhoudsarme tuin. Of soms ook onderhoudsvrij genoemd. Maar wat is dat dan? Wat wil de tuineigenaar dan precies? Om deze vragen goed te beantwoorden, ben ik me hierin gaan verdiepen.

Lees verder

verhoogde bloembak

Verhoogde bloembak gemaakt van stoeptegels
Verhoogde bloembak van stoeptegels

Hoe leuk is het om je verhoogde bloembak zelf te maken? Je kunt naar het tuincentrum of naar een bestratingsbedrijf voor een kant-en-klare oplossing, maar je kunt ook oude stoeptegels gebruiken. Deze hebben van binnen dezelfde structuur als de speciale bloembakstenen. En hiermee maak je een prachtig stapelmuurtje in een dagje werk!

Lees verder

Dahlia’s planten

Dahlia’s… ze zijn zo mooi, geven vanaf juni tot ver in oktober bloemen en zijn er in alle kleuren van de regenboog. En toch worden ze niet veel geplant. Hoe moet je dahlia’s planten om te zorgen dat ze ook in jouw tuin mooi bloeien? Hier een aantal tips waarmee je zelf aan de slag kunt. Je zult zien dat dahlia’s echt fijn zijn om in je tuin te hebben!

Lees verder