Wie ben ik?

Dit ben ik!

Ben jij ook zo graag buiten? Lekker wandelen in het bos? Geniet je ook zo van de heerlijke geur in een dennenbos na een regenbui? Probeer je de vogels te ontdekken die volop geluiden maken en onzichtbaar lijken? Kom jij ook tot rust wanneer je buiten een lekker stuk gelopen hebt? Ik wel!

Wanneer ik buiten ben probeer ik me te laten verrassen door wat ik zie en hoor. Vormen, kleuren en geuren neem ik in me op en met die blik probeer ik ook jouw tuin in me op te nemen. Samen gaan we onderzoeken wat jouw tuin zo eigen maakt en wat jij van je tuin verwacht. Er Zit Meer In Je Tuin dan je denkt!

Duurzaam tuinontwerp

Bij het maken van een duurzaam tuinontwerp werk ik graag met inheemse plantensoorten. Daarmee maak je duurzaam ook onderhoudsarm. Ook hou ik van een diversiteit in kleur, geur en vormen. Met contrasten, herhaling en harmonie krijgt een tuin zijn eigenheid. Graag wil ik laten zien dat een volledig betegelde tuin niet nodig is wanneer je een onderhoudsarme tuin wilt. Dat jouw tuin met de juiste planten in hete zomers juist verkoeling kan brengen. Hierdoor kun je er meer van genieten. Je tuin hoeft echt niet vol plassen te staan wanneer het dagen veel geregend heeft. Het kan anders, op een natuurlijke duurzame manier waarbij de tuin jou past als een jas. Zodat je tuin aansluit op jouw interieur en je de beleving van groen dichterbij haalt. Dat wil ik jou ook laten zien!

Mijn achtergrond

Ik ben Ingrid de Rooij en ben opgegroeid op een boerderij met ruimte en groen om mij heen. Als jongvolwassene heb ik de stad opgezocht. Ik hou van de diversiteit van de stad. In de loop der jaren heb ik ontdekt dat ik van het buiten zijn en met buiten bezig zijn, mijn vak wilde maken. Daarmee koos ik voor de studie Tuinarchitectuur van de OntwerpAcademie. Tijdens mijn studie heb ik mijn bedrijf Er Zit Meer In Je Tuin opgericht vanuit mijn behoefte om als tuinontwerper te werken in en om Amsterdam. Graag zie ik onze stedelijke gebieden een stukje groener, een beetje drukker met vlinders en vogels in de tuin, met minder straten onder water na de zoveelste hoosbui. Echt, het kan anders! Door te leren van de natuur en dat toe te passen in het tuinontwerp: Er Zit Meer In Je Tuin!

En dit ben ik óók!