Tuinontwerp mediterrane nieuwbouw

tuinontwerp nieuwbouw Amsterdam stadstuin
Tuinontwerp mediterrane stadstuin

Tuinontwerp nieuwbouwhuis mediterrane sfeer

Een jong gezin wenste hun stadstuin van 36m2 groen. Een combinatie van duurzaam en modern met veel aandacht voor groen. Deze tuin is 5,3m breed en 6,7m diep met daar in een berging van 6m2 en gelegen op het Noordwesten. Doordat de ruimte beperkt is, is het superbelangrijk om functies te combineren en om de ruimte optisch te vergroten. Door voor een groene erfafscheiding te kiezen gaat de border hier in over en lijkt groter. Met het plaatsen van een meerstammige heester langs de lijn naar de tuinpoort, lijkt de tuin langer dat is altijd fijn voor een stadstuin als deze!

“Ingrid heeft een prachtig ontwerp voor onze stadstuin gemaakt die volledig aansluit bij wat we wilden. Ze heeft veel goede adviezen gegeven om het maximale uit ons relatief kleine tuin te halen. We zijn heel blij met het resultaat!”

Sfeerbeeld mediterrane nieuwbouwtuin

Rechte lijnen met kleine hoogteverschillen. Een afstap bij het huis en weer een opstap bij het terras. Een pad van beige Castle grind met daarin langwerpige keramische houtlooktegels. Het terras wordt gelegd met de GeoCeramica Forza Verde Butterfly en springt er uit. Het is het centrum van deze stadstuin. Een halfronde verhoogde bak van cortenstaal met daar een Amelancheir lamarckii zorgt voor een groene eye-catcher!

Sfeerbeeld beplanting

tuinontwerp nieuwbouwhuis stadstuin Amsterdam sfeerbeeld beplanting

Een mediterrane sfeer vraagt om grijsbladige beplanting. Daarbij bloemen die overwegend roze/paars/wit zijn.

Hier is gekozen voor een groen basis van Choisya en Ligustrum. Dat is aangevuld met planten die wit of roze bloeien. Verschillende soorten Geranium, Aquilegia, Perovskia, Salvia en Papaver. Afgewisseld met Nasella en Panicum.