tuinontwerp moderne tuin

Privacy in tuinontwerp

tuinontwerp royale achtertuin
Tuinontwerp moderne achtertuin

Voor een gezin met een royale tuin mocht ik een tuinontwerp voor een moderne voor- & achtertuin maken. De tuin is gelegen op het zuidwesten en ligt op zandgrond. Graag wilden zij een onderhoudsarme, moderne tuin waarbij ze de hele dag op verschillende plekken kunnen genieten van de zon. Belangrijke aspecten waren de privacy in de tuin en veiligheid rondom het huis.

De achtertuin wordt afgesloten met rechtopstaande antracietgrijze Douglasbalken met daarin aan beide zijden een toegangspoort. Deze houten balken komen terug in de pergola’s. Door een pergola rondom de twee terrassen te plaatsen, verbindt je deze terrassen en wordt het één geheel. Deze terrassen hebben beiden aan één kant een wand van dezelfde houten balken. Hiermee creëer je meer diepte en ervaar je meer geborgenheid. Tegelijkertijd is de wand open en kun je er doorheen kijken.

Sfeerbeeld moderne achtertuin

De basis wordt uitgevoerd met lichtgrijze betontegels, wit grind, donker composiet en zwarte palen. Daarmee krijgt de tuin een neutrale moderne uitstraling waarbij je met de beplanting alle kanten uit kunt.

Sfeerbeeld beplanting

Om de zonnige ligging van de tuin op zandgrond nog eens extra te benadrukken, is in het beplantingsplan gekozen voor geel als hoofdkleur. Het geel wordt afgewisseld met wit, hierdoor krijg je meer sprankeling in de tuin. De basisbeplanting bestaat uit diverse soorten siergrassen waardoor er het hele jaar door iets te zien is in de tuin.

Aan de zijkant van het huis is een overkapte fietsenstalling, zodat je fiets droog staat. Bijkomend voordeel is dat je met je fiets snel bij de straat bent. De paden rondom het huis zijn van wit grind waardoor het hoorbaar is wanneer er op gelopen wordt.