Tuinontwerp natuurlijke stadstuin

tuinontwerp stadstuin natuurlijk
Tuinontwerp natuurlijke stadstuin
impressies tuinontwerp natuurlijke stadstuin
Impressies natuurlijke stadstuin

Tuinontwerp natuurlijke stadstuin

Een natuurlijke stadstuin is de wens van dit jonge gezin. Deze tuin van nog geen 5m breed en ruim 14m diep, eindigt bij de berging en de privé-parkeerplaats. Twee elementen die nogal beeldbepalend zijn. Daarom wordt er een wintergroene haag vóór de parkeerplaats geplant. Hierdoor is de parkeerplaats uit het zicht. De tuinpoort is van verticale lamellen waardoor je vanuit huis verder kijkt dan de haag. Hierdoor geef je de tuin extra diepte mee.

De rustige kleuren bestrating, geven een fijne achtergrond voor de kleurrijke beplanting. De huidige tegels worden hergebruikt voor de terrassen en het looppad wordt gemaakt van een halfverharding. Door het plaatsen van de pergola’s wordt er hoogte aangebracht in de tuin en wordt de berging bij de tuin getrokken.

Sfeerbeeld natuurlijke stadstuin

Deze stadstuin is smal en diep, eindigend in een parkeerplaats. De twee verspringend gelegde terrassen worden verbonden door het slingerende pad van halfverharding. Een klein bankje van stapelstenen is een natuurlijke afscheiding tussen terras en gazon en creëert extra zitplek.

Sfeerbeeld beplanting

tuinontwerp natuurlijke beplanting stadstuin amsterdam
Sfeerbeeld natuurlijke beplanting stadstuin

Deze stadstuin op het oosten is diep genoeg waardoor een deel van de tuin veel zon krijgt gedurende de dag. Daarmee ontstaat er ruimte voor zonaanbidders als Salvia, Verbena en Echinacea. Fragiele, wuivende beplanting tussen de siergrassen.

Door het planten van een smal opgaande Lijsterbes komt er volume in deze tuin en geef je ook de vogels ruimte in deze tuin.

Oude situatie

Oude situatie

Dit is de achtertuin zoals die was toe de huidige bewoners hier kwamen wonen en voldoet niet aan hun wensen.

De druif blijft behouden en krijgt meer ruimte over een grotere pergola. De tegels worden hergebruikt voor de terrassen en een gemetselde zandbak, en de bomen hebben een andere tuin gevonden. Zo is deze stadstuin niet alleen natuurlijk, maar ook duurzaam!