stadstuin 7,5x15m

Rustgevende stadstuin

Tuinontwerp stadstuin
Tuinontwerp stadstuin

Deze tuin in een oude stadswijk ging op de schop, omdat er na hevige regenval water lang blijft staan. Achterin een heerlijk zonneterras waar je in de middag en avond kunt genieten van de zon. Omzoomd door klimplanten tegen de schutting en vaste planten in de border. Een houten vlonderpad loopt naar de berging met sedumdak. Dit vlonderpad heeft een kleine opstap van 10cm om een speels effect te geven aan deze tuin. Een catwalk in je tuin!

Sfeerbeeld stadstuin

sfeerbeeld tuinontwerp stadstuin
Sfeerbeeld tuinontwerp stadstuin

Het eetterras bij de keuken is besloten door de pergola en de border met daarin een Salix. Door te kiezen voor grind naast het huis zorg je dat er rondom het huis geen water blijft staan. De andere border in de lengte naast het vlonderpad, is verhoogd aangelegd. Daardoor kun je hier beplanting kiezen die graag wat drogere voeten heeft. The best of both worlds!

Door de border tussen de twee terrassen te verlagen, stroomt het regenwater daar heen. Heel fijn, daardoor houdt je droge voeten op het terras.

Sfeerbeeld beplanting

Beplanting tuinontwerp stadstuin
Sfeerbeeld beplanting stadstuin

Het is een zonnige, op het zuiden, gelegen border die veel vocht krijgt. Daarmee kun je beplanting kiezen die hier geschikt voor is zoals het moerasvergeet-me-nietje, Lythrum en Astilbe. En wat dacht je van de tot 2m hoog wordende en toch luchtige Peucedanum verticillare? Voor de hoogte en schaduw kiezen we voor een Salix cinerea.