Tuinontwerp stadstuin met parkgevoel

Impressie stadstuin met parkgevoel
Plattegrond stadstuin met parkgevoel

Een stadstuin met een parkgevoel, hoe fijn is dat? De wens voor dit jonge gezin was een tuin waar de kinderen kunnen spelen en tegelijkertijd waar je ook lekker kunt zitten. Ruimte voor de eettafel en voor een bankje in de schaduw. De tuin heeft begrenzing gekregen door een pergola te plaatsen, die kadert het eetterras af. Daarna kom je in de speelweide van het gazon waar je een picknick kunt houden, een balletje trappen of languit op je handdoek kunt liggen.

In de vlonder aan de achterkant van de tuin, is een zandbak verwerkt. Daar kunnen de kinderen heerlijk zandtaartjes maken. Wanneer ze in bed liggen gaat de klep dicht en heb je de ruimte voor jezelf. Om een hangmat neer te zetten bijvoorbeeld. Nog een voordeel: het zand blijft schoon!

Sfeerbeeld beplanting voor een parkgevoel

Sfeerbeeld beplanting parkgevoel in stadstuin

De sfeer in deze stadstuin is het gevoel van een stadspark. Een luchtige, losse beplanting, een vloeiende overgang van border naar gazon, ruimte om te spelen en om te relaxen. Het kan allemaal in deze stadstuin.

Oude situatie

Oude situatie

Deze bestaande tuin was op: het gazon was kapot, de conifeer was uit de kluiten gegroeid en de hedera heeft de gehele schutting bedekt. Tijd voor een renovatie waarbij de huidige bestrating opnieuw is gebruikt. Nu kan de tuin er weer jaren tegen aan.