tuinontwerp stoere stadstuin

tuinontwerp stadstuin stoer modern
Tuinontwerp stoere stadstuin

De vraag voor deze tuin van 6 bij 8m was om een stoere tuin te ontwerpen! Mijn gedachtes gingen meteen naar strakke lijnen en rauwe materialen. Door bloembakken van verschillende hoogtes te plaatsen creëer je diepte in een tuin en het geeft afwisseling in het beeld. Door split en de tegels in dezelfde kleur te kiezen breng je rust in de tuin. Goed om over na te denken zéker in een kleinere tuin.

Sfeerbeeld stoere stadstuin

Ik heb gekozen om de huidige schutting donker te verven met daarbij donkergrijs split en betontegels. Met elementen van cortenstaal breng je meer contrast aan in de tuin. Een ronde vuurtafel van cortenstaal om een vuurtje te stoken wanneer je met je vrienden een lekker drankje doet. En in een stoere tuin mag zo’n coole zwarte kamado uiteraard niet ontbreken!

Sfeerbeeld beplanting

Zonder planten is een tuin voor mij geen tuin, daarom prachtig grijs siergras (Festuca) afgewisseld met grove planten die mooi zijn als solitair. Deze tuin vergt nauwelijks onderhoud doordat het siergras het hele jaar rond zijn kleur behoudt. Hoogstens een keertje wat oud blad verwijderen.