tuinontwerper kleine tuin

Tuinontwerpen kleine tuin

Er Zit Meer In Je Tuin is een tuinontwerper gevestigd in Amsterdam die zich richt op kleine stadstuinen. Juist doordat de ruimte beperkt is, is de opdracht voor mij als tuinontwerper om de tuin grootser te laten lijken. Door de ruimte visueel in te delen en elementen te plaatsen zoals een tafel, een haag of een boom ontstaat er ruimte achter dit element. Hierdoor beleef jij je tuin als ruimtelijker. Het effect wordt versterkt door gebruik te maken van verschillende materialen of door een subtiele verhoging toe te passen. Een kleine overgang alsof je naar een andere ‘kamer’ gaat.

Zowel een tuinontwerp voor een reeds bestaande tuin als van een kleine achtertuin voor een nieuwbouwhuis. Als tuinontwerper van kleine tuinen maak ik van een oppervlakte van veelal niet meer dan 50m2 een complete achtertuin. Het zijn tuinontwerpen die verrassend compleet zijn en met veel gevoel voor details ontworpen zijn. Dat is wat ik jou ook gun: een kleine achtertuin die volledig aan jouw wensen voldoet!

Compacte creaties: een nieuwe kijk op stadstuinen

Persoonlijk traject

Iedere tuin is uniek en heeft zijn specifieke kenmerken. Er Zit Meer In Je Tuin begint altijd met een kennismaking en inventarisatie bij je thuis. Dat is de basis voor een persoonlijk en uniek tuinontwerp.

De klant staat centraal

Jouw wensen zijn het uitgangspunt voor het tuinontwerp. Met oog voor detail en originaliteit worden je verwachtingen overtroffen zodat je kunt genieten van jouw ultieme stadstuin.

Moderne groene stadstuin

Met oog voor functionaliteit in combinatie met veel groen en duurzame materialen ontstaat jouw droomtuin.

Tuinontwerp stadstuin

De grootte van een tuin is voor Er Zit Meer In Je Tuin niet van belang. Zeker niet in de steden, waar een tuin nu eenmaal niet zo groot is. Juist daar weet ik met mijn tuinontwerp een heel ruimtelijk resultaat te bereiken. Vooral door het beperken van de hoeveelheid materialen, dat brengt rust in een stadstuin. Vaak is het gebruik van een drietal verschillende materialen voldoende om een speelse, interessante tuin te ontwerpen en de eenheid te bewaren. Daarmee wordt mijn tuinontwerp voor jou de ultieme stadstuin!

Tuinontwerp voor kleine stadstuin

Naast oog hebben voor detail, vind ik het belangrijk om een tuinontwerp duurzaam te laten zijn. Een tuinontwerp waarbij is nagedacht over de gebruikte materialen. Hergebruik daar waar mogelijk, geen tropisch hardhout te gebruiken en bij voorkeur materiaal dat van dichtbij komt. In een duurzaam tuinontwerp wordt gekozen voor planten die tegen langere periodes van droogte kunnen. En ook voor planten die een hevige regenbui kunnen weerstaan. Beplanting die goed tot zijn recht komt in een kleine stadstuin, zowel in de zomer als in de winter. Ook kijk ik naar de nabije omgeving. Staan er grote bomen in de buurtuinen? Is er slagschaduw van gebouwen in de stadstuin? Allemaal zaken om rekening mee te houden, zodat jouw tuin een fantastische stadstuin wordt!

Klaar om de stadstuin van je dromen te creëren?

Laten we samenwerken om van jouw stadstuin een unieke, persoonlijke oase te maken waar je het hele jaar door van kunt genieten.

Met een achtergrond van groen en hart voor de dynamiek van de stad, ben ik hier om jouw ideeën te vertalen naar een levendige, groene tuin die niet alleen mooi is, maar ook functioneel en volledig afgestemd op jouw leven.

Voor meer inspiratie