Tuinontwerp jungle stadstuin

Tuinontwerp jungle stadstuin 45m2 incl parkeerplaats Amsterdam nieuwbouwhuis
impressies tuinontwerp jungle stadstuin nieuwbouwhuis Amsterdam

Tuinontwerp jungle stadstuin

Een jungle gevoel in de stad, dat was de wens van dit gezin. Een stadstuin voor een nieuwbouwhuis in Amsterdam. Een echte stadstuin van 45m2 inclusief parkeerplaats, dat vraagt om creativiteit! De wens is om de parkeerplaats uit het zicht te halen en een groene tuin te creëren met een jungle vibe.

Sfeerbeeld jungle stadstuin

Door het plaatsen van een pergola langs de erfafscheiding en naar de berging toe, geef je de tuin een plafond en een kader. Door deze te laten begroeien met klimplanten als een soort lianen, is de eerste stap naar een jungle gevoel gezet.

Met een hoekbank tegen de berging aan en daar achter een groene wand te maken, kijk je vanuit de woning op groen. De royale hoekbank biedt ruimte voor dit gezin om lekker te relaxen. Met twee verhoogde bloembakken van cortenstaal, wordt de keerwand minder zichtbaar gemaakt. Deze bloembakken komen deels over de keerwand. De traptrede van cortenstaal maakt het plaatje compleet.

Sfeerbeeld beplanting

De nadruk in deze tuin ligt op bladplanten, door veel verschillende planten te combineren en slechts per stuk aan te planten, krijg je het weelderige gevoel van de jungle. Deze stadstuin is gelegen op het noordwesten en heeft vanaf begin van de middag de zon in de tuin. Dat maakt het lastiger om wintergroene planten te vinden, maar het is gelukt!

Oude situatie

oude situatie stadstuin nieuwbouwhuis amsterdam

Een typische nieuwbouwtuin: een oppervlakte van 45m2 inclusief parkeerplaats. Een blank canvas om een prachtig tuinontwerp voor te maken!