Tuinontwerpen kleine tuin

Tuinontwerp kleine tuin

42m2 Utrecht
43m2 Utrecht
36m2 Amsterdam

Er Zit Meer In Je Tuin is een tuinontwerper gevestigd in Amsterdam die zich richt op kleine stadstuinen. Juist doordat de ruimte beperkt is, is de opdracht voor mij als tuinontwerper om de tuin grootser te laten lijken. Door de ruimte visueel in te delen en elementen te plaatsen zoals een tafel, een haag of een boom ontstaat er ruimte achter dit element. Hierdoor beleef jij je tuin als ruimtelijker. Het effect wordt versterkt door gebruik te maken van verschillende materialen of door een subtiele verhoging toe te passen. Een kleine overgang alsof je naar een andere ‘kamer’ gaat.

Zowel een tuinontwerp voor een reeds bestaande tuin als van een kleine achtertuin voor een nieuwbouwhuis. Als tuinontwerper van kleine tuinen maak ik van een oppervlakte van veelal niet meer dan 50m2 een complete achtertuin. Het zijn tuinontwerpen die verrassend compleet zijn en met veel gevoel voor details ontworpen zijn. Dat is wat ik jou ook gun: een kleine achtertuin die volledig aan jouw wensen voldoet!

45m2 Amsterdam
43m2 Utrecht
38m2 Amsterdam

Tuinontwerp stadstuin

Tuinontwerp patiotuin 16m2 Utrecht

De grootte van een tuin is voor Er Zit Meer In Je Tuin niet van belang. Zeker niet in de steden, waar een tuin nu eenmaal niet zo groot is. Juist daar weet ik met mijn tuinontwerp een heel ruimtelijk resultaat te bereiken. Vooral door het beperken van de hoeveelheid materialen, dat brengt rust in een stadstuin. Vaak is het gebruik van een drietal verschillende materialen voldoende om een speelse, interessante tuin te ontwerpen en de eenheid te bewaren. Daarmee wordt mijn tuinontwerp voor jou de ultieme stadstuin!

Naast oog hebben voor detail, vind ik het belangrijk om een tuinontwerp duurzaam te laten zijn. Een tuinontwerp waarbij is nagedacht over de gebruikte materialen. Hergebruik daar waar mogelijk, geen tropisch hardhout te gebruiken en bij voorkeur materiaal dat van dichtbij komt. In een duurzaam tuinontwerp wordt gekozen voor planten die tegen langere periodes van droogte kunnen. En ook voor planten die een hevige regenbui kunnen weerstaan. Beplanting die goed tot zijn recht komt in een kleine stadstuin, zowel in de zomer als in de winter. Ook kijk ik naar de nabije omgeving. Staan er grote bomen in de buurtuinen? Is er slagschaduw van gebouwen in de stadstuin? Allemaal zaken om rekening mee te houden, zodat jouw tuin een fantastische stadstuin wordt!

Tuinontwerp voor kleine tuin of stadstuin?

Wil je mij inschakelen als tuinontwerper voor jouw kleine stadstuin? Dan is het goed om te weten dat ik tuinontwerpen maak voor tuinen in heel Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan eens mijn andere tuinontwerpen of neem contact op voor een gesprek over jouw ideale tuin.