werkwijze en tarieven

Inventarisatiegesprek

Graag maak ik met je kennis in jouw stadstuin, om elkaar te ontmoeten en om de tuin te inventariseren. In dit gesprek gaan we het hebben over jouw wensen en eisen wat voor mij het uitgangspunt is voor het schetsontwerp. Van tevoren stuur ik je een vragenlijst toe, zodat ik het gesprek goed kan voorbereiden.

Conceptontwerp

Hierbij presenteer ik een sfeerimpressie die gebaseerd is op alle informatie uit het inventarisatiegesprek. Tevens maak ik een schetsontwerp waarin beeldbepalende elementen in 3D zijn opgenomen. Je ontvangt ook één of meerdere impressies en sfeerbeelden. Het conceptontwerp bespreken we online danwel op locatie, afhankelijk van de afstand. Deze bespreken we en stuur ik digitaal toe, zodat je er thuis op je gemak naar kunt kijken.

Definitief tuinontwerp

Alles wat we besproken hebben verwerk ik tot een definitief tuinontwerp. Dit is een ontwerptekening op schaal, beplantingsplan, overzicht van materialen, verlichtingsplan en een werktekening. Het beplantingsplan bestaat uit een beplantingslijst met alle namen, hoeveelheden, waar te planten, etc. Uiteraard krijg je hier ook een onderhoudsplan bij, zodat jij precies weet wanneer je wat moet doen.

De prijs van een tuinontwerp is onder meer afhankelijk van de grootte van jouw stadstuin. Onderstaande prijzen zijn vanaf prijzen incl. BTW en zijn ter indicatie. Het tuinoppervlak betreft de tuin inclusief berging en evt. andere bouwwerken. De uiteindelijke offerte is afhankelijk van de complexiteit van de opdracht.

Tuinoppervlaktot 50m2tot 100m2
Inventarisatie en tuin opmeten*€91,=€121,=
Tuinontwerp inclusief beplantingsplan€1.500,=€1.950,=
* deze kosten komen te vervallen als het tuinontwerp wordt afgenomen. Dit bedrag is exclusief reiskosten.

Binnen een straal van 25km vanaf postcode 1097 (Amsterdam Oost) reken ik geen reiskosten. Daarbuiten bereken ik €0,23 per kilometer.

Uitvoering

Met het tuinontwerp kun je zelf een hovenier zoeken om de tuin voor je aan te leggen. Mocht je willen dan kan ik je ook in contact brengen met een hovenier. Wanneer je zelf je tuin wilt inplanten dan kan ik je daarbij helpen door de planten te bestellen en bij je thuis te laten bezorgen. Je kunt mij ook inschakelen voor tuinadvies en voor begeleiding bij de tuinaanleg. Voor projectbegeleiding reken ik €75,= per uur incl. BTW. Hier wordt een aparte offerte voor gemaakt.