Tuinontwerp landelijke achtertuin

tuinontwerp landelijke achtertuin impressie Noord Holland
Impressie tuinontwerp landelijke achtertuin
Tuinontwerp landelijke achtertuin Noord Holland
Impressies tuinontwerp landelijke achtertuin

Grote achtertuin 395m2

Deze grote achtertuin is 10m breed en bijna 40m diep, heeft zowel volle zon als diepe schaduw en ligt in landelijk gebied. Dat vraagt om een tuinontwerp dat zorgt voor verbinding. Een transformatie vanaf de rietkraag bij het water, via schaduwrijke bostuin langs de bloemenweide naar de weelderige bloemenborders bij het huis. Een tuinontwerp voor een landelijke achtertuin.

Doordat de tuin zo langgerekt is, heeft het knusse hoekjes nodig om er prettig te kunnen vertoeven. Plekjes waar je kunt zitten, zowel in de zon als in de schaduw en met privacy. Een terras in de zon aan het water, een zitje voor de koffie in het ochtendzonnetje en een terras bij huis met een gezellige picknicktafel. Een paar grote potten er langs en een kruidenwand aan de muur maken het helemaal af!

Natuurlijke achtertuin

Van een rozenborder werd gedroomd en onderhoud vindt deze klant geen probleem. Grenzend aan het terras bij huis een rozenborder met geurende of klimmende rozen met bloei vanaf mei. Het beeld blijft rustig door er vooral lage siergrassen omheen te planten en wat ijle opgaande bloemen als Agastache en Sanguisorba. Hier ga je zitten met een boek en geniet je van wat er om je heen gebeurd.

Voor een landelijke achtertuin als deze is het heel fijn om ook ruimte te hebben voor een kas en een moestuin. Lekker tomaatjes en sla uit eigen kas, zelf geteelde boontjes en het hele jaar door verse kruiden. Een paar kippen voor de dagelijkse verse eieren maken dit de ultieme landelijke tuin!

Sfeerbeeld landelijke achtertuin

In een natuurlijke achtertuin passend bij het landelijke karakter van de omgeving, komen afscheidingen van schapenhekjes, een boombankje en een bloemenweide. Het pad naar het zitje wordt gemaaid wanneer je dat wilt, zo loop je door de bloemen! Met beukenhaag in vloeiende lijnen worden tuinkamers gecreëerd met een prettig gevoel.

Een kas, een kippenren en een aantal moestuinbakken van wilgentenen maken dit een prachtige natuurlijke achtertuin!

Sfeerbeeld landelijke achtertuin

tuinontwerp natuurlijke achtertuin beplantingsplan Blokker
Sfeerbeeld beplanting natuurlijke achtertuin Blokker

Een terras aan het water, verscholen tussen wuivende siergrassen en hoog opgaande kleurige bloemen. Hier ben je even in een andere wereld en hoef je even niets. Ga lekker zitten op het terras en geniet!

Hier staan siergrassen als Miscanthus, Panicum en Sporobolus. Daar tussendoor zijn de Centranthus, Gaura, Echinacea en Lythrum geweven.

Oude situatie

Oude situatie landelijke achtertuin

Een grote achtertuin grenzend aan het water, heerlijk om daar te zitten. Die plek gaan we extra aandacht geven. Achterin de tuin staan twee enorme bomen die zo oud zijn, dat ze een vast plekje in deze tuin behouden. Vlak naast het terras bij het huis staat een grote conifeer die veel schaduw brengt in huis en het zicht naar achteren ontneemt. De tuin oogt rommelig en mist een duidelijke zichtlijn. Tijd om daar verandering in te brengen!