Tuinontwerp Maastricht

Geuldal Maastricht impressies

Deze tuin in Maastricht is met 139m2 relatief groot voor een stadstuin. Hier is de uitdaging om de tuin sfeervol en gezellig te maken. Wat op valt is de grote vijver en dat de tuin in één keer te overzien is. Het ontbreekt aan spanning, aan nieuwsgierigheid om de tuin in te lopen en te kijken wat er nog meer is.

Sfeerbeeld “Geuldal”

Waar je loopt, je loopt door het groen voor de ultieme groen-beleving. De hoogteverschillen in het omringende heuvellandschap worden benadrukt door ook in de tuin glooiende borders te maken. Op de plaats van de huidige vijver wordt een verdiept eetterras aangelegd.

Achterin de tuin komt een loungeterras met een halfverharding en een grote vaste bank. Een lekker plekje om lange zomeravonden met vrienden door te brengen. Helemaal tegen de achterkant aan komt een vlonder over de breedte van de tuin. Daar is in de toekomst plaats om een overkapping met een hottub te maken. Nu is het een lekker terras om te zonnen en voor de kleine man om lekker op zijn loopfietsje rond te stappen.

Sfeerbeeld beplanting

Luchtige losse beplanting, vloeiende overgang van border naar gazon, ruimte om te spelen en te relaxen.

Oude situatie

Oude situatie

Deze grote stadstuin was groen, vol planten en had ook een enorme vijver. Deze tuin heeft alle potentie, maar de samenhang ontbreekt. Een heerlijke uitdaging om hier een fijne gezinstuin van te maken!