Tuinontwerp stadstuin “duincamping”

Inspiratie duincamping gevoel
tuinontwerp bestaande stadstuin gelegen op het zuiden met een duincamping gevoel
Impressies Duincamping gevoel

Deze stadstuin bestond uit één ding: tegels. Volledig betegeld en gelegen op het zuiden. Stel je eens voor hoe dat voelt op een warme zomerse dag?

De wens was hier een aangename groene, biodiverse tuin van te maken. Een tuin waar je heerlijk op je blote voeten kunt rondstruinen, een plekje voor een picknick, een fijn eetterras en een beetje zonnebaden zou ook fijn zijn.

Sfeerbeeld duincamping-gevoel

De sfeer van een duincamping in je stadstuin, maar hoe doe je dat? Door een blote voetenpad van fijn Castle grind in de kleur beige. Afgewisseld met uit de losse hand neergelegde zachtgele tegels die al in de tuin aanwezig waren. Organische vormen, kastanje paaltjes in onregelmatige hoogte, een pergola van kastanjehout en de muren van de schuur worden in een zachte kleur geschilderd. Met de beplanting wordt het beeld compleet gemaakt.

Sfeerbeeld beplanting

Sfeerbeeld beplanting duincamping

Hier wordt gekozen voor planten die tegen een stootje kunnen en langdurig interessant zijn. Een laagblijvende Pinus-soort is het anker in deze stadstuin. Hierbij passen siergrassen als het zilvergrijze Festuca en de wuivende Nasella. Afgewisseld met planten in verschillende hoogtes en kleuren, o.a. Centranthus, Echinops, Eryngium, Sedum. Het wordt een feest met langbloeiende vulplanten als Gaura, Geranium en Origanum.

Oude situatie

Oude situatie

Eén betegelde vlakte met een patroon betegeld van zachtgele tegels tussen de 30*30 stoeptegels. Deze zachtgele tegels zijn volledig hergebruikt: beide terrassen en als stapstenen tussen het grind.

De stoeptegels zijn deels gebroken om als puin onder het pad te gebruiken en een deel is verwerkt in het stapelmuurtje bij het achterste terras.